^Back To Top

  • Ekonomika

    Chystá sa konfiškácia hotovosti !

  • Politika

    Kto sponzoroval medzinárodný a národný socializmus?.

  • Sloboda

    Prečo je demokracia zlou formou vlády?

Turkmenistan, krajina bohatá na prírodné zdroje a bývalá sovietská republika, vo štvrtok devalvoval svoju menu o 18%. Internetová stránka centrálnej banky Turkménska zverejnila kurz 3,5 Manatov za US-dolár z predchádzajúceho kurzu 2,85Manat/USD, bez akéhokoľvek vysvetlenia. Zjavne je to následok prepadu Rubľa a rastu USD, ako sa do sveta šíri deflačná nákaza, spôsobená prioritne centrálnymi zásahmi vlád v oblasti hospodárskych politík, zvyšovania daní a chorého bankového systému.  Krajina má obrovské zásoby ropy a plynu a zatiaľ čo vláda stihla vybudovať grandiózne vládne budovy a športové centrá, vo zvyšovaní životnej úrovne väčšiny z 5 mil. občanov zlyhala.

Vyjadrenie moderátora: vyzývam na veľkú opatrnosť a obozretnosť pri užívaní, tu sa dočítate viac: http://www.naturalnews.com/051776_zeolites_detoxification_challenge_blood_lead_levels.html

http://www.naturalnews.com/052164_Zeolites_CytoDetox_heavy_metals_lab_tests.html

 

Charakteristika:

Slovník cudzích slov: zeolit je vodnatý hlinitokremičitan vápnika, draslíka alebo vodíka. Je to nerast, druh: klinoptilolit.

Jeho jedinečnosť spočíva v tom, že priestorové usporiadanie atómov vytvára kanáliky a dutiny konštantných rozmerov. V týchto kanálikoch sa môžu zachytávať látky tuhého, kvapalného alebo plynného skupenstva. Niektoré katióny nie sú v štruktúre zeolitu pevne viazané a môžu byť za určitých podmienok vymieňané za iné. Zeolit je preto veľmi často využívaný v iontovo-výmenných procesoch.
Zeolit je akousi prírodnou dezinfekciou.

Číst dál...

Najprv to bolo Nemecko, teraz to je ďalšia krajina, s ratingom AAA, ktorá má obavy o svoje tvrdé aktíva(čítaj zlato) držané v zahraničí(Londýn).

Agentúra Bloomberg oznámila, že Rakúsko vykoná audit jeho zlata držaného v UK, ktoré predstavuje 80% jeho celkových zásob. Gutleder(hovorca Rak. centr. banky) uviedol, že najprv vykonajú audit externí audítori. Ďalej uvádza, že centrálna banka pravidelne kontroluje svoje rezervy s tým, že zlaté rezervy sa nezmenili od roku 2007, čo vyvoláva otázku: prečo ich potom idú kontrolovať?!

Rakúska centrálna banka zjavne podniká tento krok na upokojenie verejnosti vzhľadom na verejnú mienku a vznikajúci tlak v súvislosti s touto otázkou v zahraničí držaného zlata a prípadnej repatriácie, ktorú nastoľuje aj euroskeptická Freedom Party.

Takže po odštartovaní Nemecka s jeho repatriáciou zlata, prevalení manipulácie cien zlata a následnou pokutou pre Barclays(ktorá už predtým dostala pokutu za manipuláciu úrokových sadzieb LIBOR 290 000 000 Libier)  26 000 000 Libier, je tu teraz Rukúska centr. banka, ktorá ide (akože) kontrolovať "zlatíčko" v drahom, kráľovskom a vždy čistom, ako ináč, UK(Londýne) a možno aj dobre pobaviť pánov zo City. 

Už len dodám, že ak promptnosť pánov z centrálnej banky bude rovnaká, ako ich kolegov z Bundes, tak to sa Freedom Party môže rozlúčiť s výsledkom ešte počas svojho života, existencie. Nemecký plán na repatriáciu svojho zlata do roku 2020 pri súčasnom plnení vyzerá reálnejšie na rok 3000. 

Copyright © 2013. RESPUBLICA  Rights Reserved.