^Back To Top

  • Ekonomika

    Chystá sa konfiškácia hotovosti !

  • Politika

    Kto sponzoroval medzinárodný a národný socializmus?.

  • Sloboda

    Prečo je demokracia zlou formou vlády?

Obyvateľ Utahu, David Whipple, chcel niekoľko mesiacov nechať svoj hamburger, aby mohol pozorovať, čo sa bude diať. Nepozoroval žiadnu zmenu. Keď ho to prestalo baviť, zabudol na tento hambáč vo vrecku a zhruba rok mu tam táto "fajnotka" odpočívala. Potom ho náhodou našla jeho manželka.

Číst dál...

 Slovenská republika má vlastniť podľa údajov NBS 67% svojich devízových rezerv v zlate. Jedná sa o 1 022 000 uncí(oz) zlata a teda 31,78 ton(t).http://www.nbs.sk/sk/statisticke-udaje/statistika-platobnej-bilancie/devizove-rezervy/devizove-rezervy-cudzomenova-likvidita/2013/sdds-devrez-rs201302 Ešte pred niekoľkými rokmi SR vlastnila 42t zlata, dnes je to 31,78ton. Sme ľahší o viac ako 10t. Vedeli ste o tom? Kde je predané zlato, prečo a za koľko bolo predané v našom mene a v akej mene? Čo anal-yzujú naši analytici a nad čím sa asi tak zamýšľajú? Žeby nad mokrými snami J.M. Keynesa? 

Celkový prehľad: http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_reserve

Pre porovnanie, taký Cyprus má 13,9t, Slovinsko, ktoré je veľmi blízko bankovému kolapsu (skúste hádať, čo bude nasledovať...), vlastní len 3,2 t. Ako naznačila agentúra Reuters a tiež Draghi (ECB), Cyprus môže ručiť tiež svojím zlatom. Ďalšia nová šablóna po odskúšaní Bail-in na Cypre(rozumej podieľanie sa vkladateľov na bankových stratách)? Z tohoto pohľadu môže byť SR pre banksterov ešte veľmi zaujímavá.

Číst dál...


Čo je to vlastne teror pod falošnou vlajkou?

Terorizmus pod falošnou vlajkou je definovaný ako útok, vlastnou vládou na vlastných občanov, pričom z útoku sú falošne obvinení ľudia, proti ktorým chce vláda ísť do vojny za účelom ospravedlnenia tejto agresie. Wikipédia definuje útok pod falošnou vlajkou takto:

Operácie pod falošnou vlajkou sú tajné operácie vykonávané vládami, korporáciami, alebo inými organizáciami, ktoré sú navrhnuté tak, aby sa navonok javili ako práca vykonaná inými subjektmi. Názov "operácie pod falošnou vlajkou" je odvodený z vojenského konceptu mávania falošnými farbami, t.j. mávaním inej zástavy ako je vaša vlastná. /napr. Prepadnutie vysielača v Gliwiciach, prepadnutie Slovenska maď. vojskami s bielymi zástavami v roku 1939 /
Operácie pod falošnými vlajkami však niesu limitované len na vojnové konflikty a protipovstalecké operácie, ale sú používané aj v časoch mieru, napríklad v Taliansku počas tamojšej stratégie vyvolávania napätia.
http://en.wikipedia.org/wiki/Strategy_of_tension

Číst dál...

Dnešný večer sú ulice Buenos Aires plné vzbúrených Argentínčanov, ktorí protestujú proti plánu prezidentky Kristíny Fernandez na zvýšenie štátnej kontroly súdneho systému. Návrh prezidentky počíta s limitovaním súdneho systému tak, aby súdny systém nebol schopný podať žalobu proti štátu. Ako hlási Bloomberg, zákon necháva ľudí a spoločnosti nechránené proti štátnym opatreniam, ktoré by mohli ovplyvniť ich financie alebo majetok. / znárodnenie alebo konfiškácia/ Ako ukazujú obrázky nižšie, ľudia sú naštvaní a vykrikujú "Nie, beztrestnosti."


Akcie prezidentky Fernandez sú len nasledovníkmi predošlých pokusov zasiahnuť proti spoločnostiam v krajine, ktoré zlyhali alebo ich príprava trvala príliš dlho. Ale jednanie poza oponu za účelom "zlepšenia demokracie" a "transparentnosti", zdá sa, odhaľuje pravé ciele prezidentky, zatiaľ čo národ topiaci sa v bankrote zápasí o prežitie. "Táto reforma prinesie veľké škody", varoval jeden biznismen s tým, že tieto akcie prezidentky podkopávajú práva a slobody občanov.

Číst dál...



Pomáha pápež František globálnym elitám v snahe dosiahnuť svoj cieľ a zjednotiť všetky náboženstvá sveta pod jednu vlajku? /pozn. respublica - čo ak je to naopak, treba sa teda spýtať - pomáhajú elity pápežovi Františkovi dosiahnuť zjednotenie náboženského sveta pod jendou vlajkou?/
Bude pápež František nástrojom na vytvorenie jedného svetového náboženstva slávneho "Nového Veku - NEW AGE" o ktorom elity veria, že nadchádza?

Číst dál...

Copyright © 2013. RESPUBLICA  Rights Reserved.