^Back To Top

  • Ekonomika

    Chystá sa konfiškácia hotovosti !

  • Politika

    Kto sponzoroval medzinárodný a národný socializmus?.

  • Sloboda

    Prečo je demokracia zlou formou vlády?

DJI, DAX, EUR a USD, tieto hlavné akciové indexy a meny sú vo fáze vytriasania investorov, zatiaľčo zlato rastie a hovoriace hlavy v médiách a tvrdohlaví hyperinflacionisti v alternatívnych médiách vytvárajú typickú dualistickú hantírku. Analytici ako vždy prichádzajú na skutočnosť, že ich vzory a očakávania sú mimo reality. Naivní obdivovatelia oligarchického Ruska nechápu, čo sa deje s Rubľom, ďalší dúfajú, že Čína so svojim kladivom a kosákom spraví poriadok, kým veľké peniaze preskupujú svoje pozície na veľké finále. Je celkom pravdepodobné, že rok 2016 bude pamätným z hľadiska dna pre komoditné trhy a tiež veľmi zaujímavou príležitosťou pre vhodný vstup do pozície DJI na najbližších 6-7 rokov. To čo právnikom a ich pokrvným bratom, kariérnym politikom nedochádza je to, že diktovať trhom a úrokovým mieram znamená, že investori utekajú tam, kde je aspoň o niečo vyššia úroková miera, kde banky sú solventnejšie a kde nie je problém zaparkovať veľký kapitál, preto svetová rezervná mena skončí bankrotom tých, ktorí si v nej požičiavali, pretože rast USD spôsobí deflačnú špirálu v hospodárstve a  kolaps v podobe neschopnosti splácať vlastný dlh. USA síce má k dnešnému dňu dlh 19 bil. USD(aspoň ten oficiálny, v skutočnosti môže byť omnoho vyšší), avšak USD je stále svetovou rezervnou menou a Čína najväčším veriteľom USA. Takže logicky, práve Čína je tou, ktorej vyhovuje silný USD, kým ona sama devalvuje Juan a pripravuje sa na veľký menový reset(reformu). Euro je katastrofou, ktorá sa  prejaví v blízkej budúcnosti a na tento účel si kariérni politici a ich mafia friendly(právnici) pripravili pôdu v podobe Bail in(záchrana bánk z vkladov) a do budúcna je možné, že budú rušiť hotovosť, ako ďalší zúfalý krok, aby sa čo najdlhšie udržali pri koryte a moci. Takže dolár(USD) do roku 2018-2020(minimálne) sa javí ako jasný víťaz spomedzi centralistických mien a súkromný sektor(odporúčam veľkú obozretnosť pri investovaní do nehnuteľností) v USD, ako obstojne spoľahlivá forma investície. Je otázne, kedy nemecká bublina spľasne, ale kým sa tak stane, môže ešte slušne šplhať nahor. Čím nižšie budú súdruhovia v centrálnych bankách tlačiť úrokové miery, čím viac budú politici zvyšovať daňové zaťaženie, tým väčšiu defláciu a rast akciového trhu spôsobia, kým ľudia nepochopia, že cisár je nahý, istoty nejestvujú a nič nie je drahšie, ako falošné sľuby zapredaných politikov a byrokratov, ktorí ohlodali daňových poplatníkov až na kosť a jediné čo po nich zostalo, sú nesplatiteľné dlhy a rozvrátené hospodárstvo, čo je typickou známkou kolapsu a  neofeudalizmu=univerzálna závislosť na štáte. A v takých časoch, straty dôvery vo vládu a finančný systém(menu), znovu zažiari zlato. Vzhľadom na to, že sa na Slovensku blížia voľby, nezabudnite, že tí pajáci, ktorí sa na Vás usmievajú z billboardov a sľubujú Vám istoty a silný štát, Vám takto sľubujú dve veci: DANE a SMRŤ, okrem iného... 

Tieto sviatky nás televízia začala bombardovať reklamou “DOBRÉ SPRÁVY”. Vysvetľujú, ako sa máme dobre. Obstarávateľ, Úrad vlády, takto na Vianoce poslal balíček za 600 tisíc eur na konto privátneho média.

Osobne si nepamätám bývalý režim, ktorý bol preslávený svojou všade prítomnou propagandou, potemkinovskými dedinami, naplnenými päťročnými plánmi a spartakiádami.  Na druhej strane niečo veľmi podobné je momentálne možné sledovať v naších televíziách a rádiách, ale tentoraz pod kuratelou propagandy EÚ fondov a jednotlivých ministerstiev.

Číst dál...

Priemerný počet zavraždených pri streľbe, ktorú zastavila polícia: 14,3

Priemerný počet zavraždených pri streľbe, ktorú zastavili civilisti: 2,3

 

Zachráňte životy.

Nechajte civilistom zbrane.

Číst dál...

„Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené.“

Čl. 32 Ústavy Slovenskej republiky

 

 

Dňa 18.11.2015 bol Európskou komisiou (EK) – nikým nevoleným orgánom, predložený návrh novely smernice č. 91/477/EEC o kontrole získavania a vlastnenia zbraní. Mnoho ľudí si túto skutočnosť nevšimlo. Ide však o zásadný krok EÚ smerom k občanom všetkých členských štátov a útok na ich základné práva a slobody. 

 

EK sa netají tým, že primárnym cieľom novej legislatívy je odzbrojenie občanov EÚ a zákaz legálnej držby samonabíjacích zbraní. Návrh však:

 

 

Vôbec nerieši problém na ktorý sa odvoláva.

EK tvrdí, že dôvodom návrhu po útokoch v Paríži je riešenie problému terorizmu. Nie je to pravda. Útoky spáchali občania Francúzka a Belgicka nelegálne držanými zbraňami, ktoré získali na čiernom trhu od belgických priekupníkov. Prečo teda chce EÚ vziať legálne zbrane bezúhonným občanom, ktorí sú pravidelne preverovaní políciou a sú podrobovaní kontrole odbornej, zdravotnej a psychickej spôsobilosti? Prečo chce odzbrojiť ľudí, ktorí dodržiavajú zákony? Tu nejde o boj proti terorizmu!

Číst dál...

Copyright © 2013. RESPUBLICA  Rights Reserved.