^Back To Top

  • Ekonomika

    Chystá sa konfiškácia hotovosti !

  • Politika

    Kto sponzoroval medzinárodný a národný socializmus?.

  • Sloboda

    Prečo je demokracia zlou formou vlády?

 V priebehu rokovania "normandskej štvorky" v Minsku prezident Ukrajiny Petro Porošenko ponúkol ruskému prezidentovi Vladimírovi Putinovi, "aby si vzal Donbas", oznámil Forbes s odvolaním sa na vlastné pramene.


Podľa informácie časopisu, na neverejnej schôdzke s riadiacim byrom Ruského zväzu priemyselníkov a podnikateľov Vladimír Putin rozprával, že na rokovaniach "normandskej štvorky" v Minsku mu Petro Porošenko ponúkol, "aby si vzal Donbas do zostavy Ruska".

"Ten (Porošenko) mi povedal rovno:" Vezmite si Donbas ". Odpovedal som mu:" Zbláznil si sa? Donbas nepotrebujem. Keď vy ho tiež nepotrebujete, vyhláste jeho nezávislosť ", uvádza Forbes slová ruského prezidenta.

Podľa slov Vladimíra Putina, Porošenko povedal, že ukrajinské úrady nemôžu na to pristúpiť. V tomto prípade majú ukrajinské úrady platiť obyvateľom Donbasu dôchodky a príplatky, a tiež obnoviť bankový systém, podotkol Putin. 

Jeden z účastníkov schôdzky potvrdil, že Putin rozprával o nečakanom Porošenkovom návrhu.

Porošenko Rusku ponúkol, aby prevzalo finančné zabezpečenie Donbasu. A Putin mu povedal, že o tom môže byť reč len v prípade, keď bude Donbas zapojený do zostavy Ruska, zatiaľ je ale Donbas súčasťou Ukrajiny, a platiť musí ukrajinská strana. 

Tlačový tajomník prezidenta Ruska Dimitrij Peskov vyhlásil, že nemôže ani potvrdiť, ani vyvrátiť informáciu od prameňov z Forbes, pretože beseda Putina s byrom Ruského zväzu priemyselníkov a podnikateľov bola neverejná.

Tlačový tajomník Petra Porošenka Svjatoslav Cegolko na početné telefonáty neodpovedal. Hovorca kancelárky SRN zo svojej strany nemohla povedať, či počula Porošenkov návrh Putinovi týkajúci štatútu Donbasu. Dovolať sa hovorcu francúzskeho prezidenta Hollanda sa tiež nepodarilo, podotýka Forbes.
 
 

prevzaté z http://voltaire.netkosice.sk/index2.html

 zdroj: http://offguardian.org/2015/04/06/forbes-poroshenko-offered-putin-to-take-donbass/

*

V prípade, ak by sa jednalo o pravdivú informáciu, je zjavné, že ako Porošenkovi, tak ani Putinovi nezáleží na obyvateľstve sústredenom na území pod kontrolou separatistov a s týmito ľuďmi, ako zo strany ukrajinských predstaviteľov, tak aj ruského vládneho predstaviteľa bola rozohraná špinavá hra. A teraz, keď majú jeden či druhý prevziať zodpovednosť za svojich ľudí, pohadzujú si ich ako horúci zemiak, ktorý nikto nepotrebuje. 

Tu vyvstáva otázka, prečo zomreli tisíce ľudí? Zjavne kôli hre niekoľkých pánov v sakách, ktorí nemajú ani toľko úcty k trpiacim pozostalým, aby im zaplatili dôchodky.

Je preto neuveriteľné, že aj na Slovensku sa verejná mienka opäť stavia za otrepané dualistické ideológie, oslavuje autority a vodcov, ktorým absolútne nezáleží na obetiach, tak na jednej, ako aj na druhej strane.

Copyright © 2013. RESPUBLICA  Rights Reserved.