^Back To Top

  • Ekonomika

    Chystá sa konfiškácia hotovosti !

  • Politika

    Kto sponzoroval medzinárodný a národný socializmus?.

  • Sloboda

    Prečo je demokracia zlou formou vlády?

Vzhľadom na večné nedorozumenia, čo je štát, čo je korupcia, ako s ňou súvisia regulácie, daňová politika(záťaž), centrálne zásahy do hospodárstva, ekonomiky a meny, som sa rozhodol napísať niekoľko slov k súčasnému stavu v rámci SR a EÚ.

Každý byrokratický aparát potrebuje k svojej existencii životne dôležitú zložku zvanú dane. Tieto dane musia byť, pochopiteľne, z výrobnej sféry, prípadne zo sféry služieb a hlavne, nesmú pochádzať z deficitného míňania, ak má štát(oligarchia+byrokratický aparát) prežiť bez toho, aby zruinoval svojich vlastných občanov(poddaných). Rozoberme si základné prvky byrokratického aparátu na Slovensku, jeho veľkosť a efektivitu.

Začnime byrokratmi, štátnymi úradníkmi a ich zastúpením v SR:

Slovensku patrí druhé miesto v počte úradníkov, viac ich má už len Luxembursko. Podľa údajov za rok 2013 sme ich v prepočte na tisíc obyvateľov mali až 37. Vo vyššom pomere ich v Európe eviduje len Luxembursko. V rebríčku sme predbehli dokonca aj takých byrokratických šampiónov, akými sú Grécko či Francúzsko. Vyplýva to z prieskumu, ktorý zverejnila Medzinárodná organizácia práce. Ide o špecializovanú agentúru OSN, zaoberajúcu sa prácou. Zdroj: http://hn.hnonline.sk/ekonomika-a-firmy-117/v-byrokracii-sme-sa-dostali-k-spicke-642589

 

Prejdime k pánom(a dámam) z oblasti "pomáhať a chrániť"(ostáva už len rozlúsknuť koho a čo...), polícii SR. Počtom policajtov sme jednoducho veľmoc. SR má trojnásobok policajtov ako rovnako veľké Fínsko. Viac policajtov na počet obyvateľov má od nás už len päť krajín: Cyprus, Španielsko, Portugalsko, Malta, Česko. Minister vnútra Robert Kaliňák znižovanie počtu policajtov nepodporuje. „Skôr naopak, potrebovali by sme stavy ešte zvýšiť, čo nám však neumožňuje ekonomická situácia.“ Zdroj: http://www.sme.sk/c/6472259/poctom-policajtov-sme-velmoc.html

Armáda, zdravotníctvo, školstvo, sociálna sféra a jej programy sú ďalšími neopomenuteľnými  prvkami. Ak si uvedomíme, že toto všetko sú vysoko deficitné rezorty(nákup techniky, tendre, prevádzkové náklady atď.), kde mzdy pochádzajú zo štátneho rozpočtu a porovnáme túto záťaž s výberom daní, zistíme, že dnešný ne-systém na svoje prežitie potrebuje buď razantné zvýšenie daní=hospodárska smrť(napr. Francúzsko, "svetlý" to vzor našich súdruhov: http://www.webnoviny.sk/slovensko/s-francuzskom-tvorim-tandem-v-europsk/750501-clanok.html?from=top_articles ), alebo úplnú premenu v podobe zoštíhľovacích reforiem štátneho aparátu a jeho kompetencii, prenosu kompetencii na mestá a obce s priamou účasťou a zodpovednosťou tamojších daňových poplatníkov a kompletnú reformu daní na Slovensku(k tomu by sme sa v budúcnosti radi dostali podrobnejšie). Pri súčasnom dlhovom zaťažení, ktoré činí cca 7500Eur na občana, kedy štát míňa 5180Eur na obyvateľa, kým vyberie 4811Eur, demografickom vývoji a geopolitickej situácii to vyzerá na pomalú, ale účinnú mŕtvicu hospodárstva a ekonomiky na Slovensku, vďaka korporátno-socialistickému systému riadenia a zneužívania SR.

http://cenastatu.sk/

http://www.infostat.sk/vdc/pdf/prognoza2050vdc2.pdf

Zvyšovať byrokratický aparát, dane, regulácie v hospodárstve, zavádzať netrhové a diskriminačné stimuly zo štátneho rozpočtu, zachraňovať toxické úvery a výkupy dlhopisov v domnení, že sa tým zvýši úverovanie a pozdvihne zamestnanosť je charakteristickým znakom mŕtvych mozgov z oblasti akademikov a štátnikov, ktorí nikdy nebrali ohľad na dôsledky svojich činov.

Čo(aký vývoj) môžeme očakávať pri takto nastavenom ne-systéme do budúcna?

Je zjavné, že empirické vzorce v rámci ekonomiky prestali fungovať, keď sa do popredia dostáva znásilnenie trhov. Tak napríklad, historická korelácia medzi úrokovými mierami a infláciou sa vyparila v minulých rokoch, dokonca zvrátila. Spomeňte si na aféru úrokových sadzieb LIBOR. Najsilnejšou ekonomikou sveta je dnes Čína, no jej akciový trh je slabý, ako nemenovaný čaj z nemenovaného supermarketu. V roku 2013 sme mali jeden z najvyšších dopytov po zlate, pri zachovanej ťažbe z predchádzajúcich rokov, no cena padla ako kameň...

Môžeme očakávať najväčšiu hospodársku depresiu v dejinách ľudstva, vzhľadom na najväčšie dlhy v dejinách(vďaka "zodpovedným" vládam a ich voličom). Čo nastupuje v takých časoch? Ničenie bohatstva, štátne represie, kolaps zákonov a poriadku, ekonomický kolaps, bankroty(štáty, firmy, domácnosti), a ,samozrejme, bezprecedentný lov na daňových poplatníkov a ich peňaženky. Vojny: mechanizmus, ktorý ničí skutočný kapitál, ako nehnuteľnosti a výrobné kapacity. Vojna je hlavným produktom právneho násilia štátov. Pred komunistami(socialistami-marxistami) nás varovali najpovolanejší z našich radov, Ľ. Štúr a M.R. Štefánik, ktorí sa zapríčinili o náš jazyk a našu štátnosť.

Kto sa vzdáva slobody, aby získal istoty, nakoniec stratí oboje. Sloboda je nerozlučne spätá so zodpovednosťou. (Benjamin Franklin)

 

 

 



 

 

 

 

Copyright © 2013. RESPUBLICA  Rights Reserved.