^Back To Top

  • Ekonomika

    Chystá sa konfiškácia hotovosti !

  • Politika

    Kto sponzoroval medzinárodný a národný socializmus?.

  • Sloboda

    Prečo je demokracia zlou formou vlády?

GlaxoSmithKline sa správal ako zločinecký "kmotor" v Číne, keď vydal asi 3 miliardy juanov (£ 323 m) na úplatkoch od roku 2007, uviedla čínska polícia v pondelok.

Počas polročného vyšetrovania, čínska polícia uviedla, že odhalila viac ako 700 prostredníkov, cez ktorých farmaceutický gigant údajne zabezpečoval peniaze pre zdravotných úradníkov a lekárov, za predpisovanie liekov GSK.

 

Spoločnosť sa tiež, údajne, mala dopustiť nejakej nešpecifikovanej "daňovej trestnej činnosti".

"Táto spoločnosť bola vyšetrovaná kvôli obvineniu z úplatkárstva v mnohých krajinách. Podľa nášho vyšetrovania, úplatkárstvo je súčasťou stratégie tejto spoločnosti. To je dôvod, prečo majú tieto aktivity v Číne," povedal Gao Feng, šéf vyšetrovacej jednotky pre hospodársku trestnú činnosť  na ministerstve verejnej bezpečnosti.

Štyria vysokí manažéri GSK, všetci čínskej národnosti, sú teraz vo väzbe, pán Gao povedal.

Podľa Beijing News, sú zadržanými Zhao Hongyan, 41 GSK, právny poradca a vedúci compliance, Liang Hong, 49, viceprezident zodpovedný za operácie, Huang Hong, 45, generálny manažér zodpovedný za obchodný rozvoj a Zhang Guowei, 50, riaditeľ spoločnosti v oblasti ľudských zdrojov.

Čítajte viac tu: http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/pharmaceuticalsandchemicals/10179241/GlaxoSmithKline-accused-of-criminal-godfather-behaviour-in-China.html

 

Copyright © 2013. RESPUBLICA  Rights Reserved.